Trix Mirjam Jan

Trix van Hest

In 2011 koos Trix van Hest (1981) voor een 4-jarige yogadocentenopleiding bij Yoga Academie Nederland (YAN) in Amsterdam. Al deed ze dit in eerste instantie voor haar persoonlijke ontwikkeling, gaandeweg de opleiding bleek ze het lesgeven zelf ontzettend leuk te vinden. Ze ontdekte dat yoga uit zoveel meer elementen bestaat dan alleen maar de houdingen. Dát wilde ze graag overbrengen op cursisten. Als freelance schrijfster schreef ze voor het Magazine Spiegelbeeld drie artikelen 'Wat yoga werkelijk is'. Maar het liefste laat ze het haar deelnemers zelf ervaren. Ze startte tijdens haar opleiding met incidenteel lesgeven zoals tijdens een vipassana retraite en op de sportschool. Ook geeft ze vanaf 2012 een aantal keer per jaar les bij 't Haventje, een stichting voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze toverde haar woonkamer vorig jaar om tot een heuse yogastudio waar ze ook haar eerste yogaworkshop gaf: "Patanjali's yoga, 8 elementen van het yogapad". Momenteel maakt ze onderdeel uit van het yogadocententeam bij de mooie yogastudio 'Yogaspot' in Amsterdam zuid. "Al twee keer eerder ging ik mee met deze reis als deelnemer, in 2012 en 2014. Ik vind het nu te gek om als yogadocente mijn bijdrage te mogen leveren. Als mensen er open voor staan, begeleid ik een yoga-fotoshoot op de ski's!"

Mirjam Mahieu

Zij studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Zij beoefende en instrueerde tal van outdoor sporten, waaronder skiën. Sinds 1997 organiseert zij met haar bedrijf Eventys sportieve evenementen voor groepen en bedrijven. Gefascineerd door bergen en sneeuw kent zij heel veel skigebieden. Voor deze Ski plus Yoga vakantie koos zij het Adamello skigebied vanwege de veelzijdigheid aan pistes en mogelijkheden voor gevorderde en beginnende skiërs. Niet voor niets gaan we er nu al weer meer dan 10 jaar naar toe. Haar passie voor de wintersport deelt ze graag met anderen. Niets maakt je hoofd zo leeg, is zo zinnen verzettend, ontspannend en energiegevend. Ze zal er alles aan doen dat mensen zich prettig voelen in de wit besneeuwde wereld.

Jan Keunen

Opgeleid tot A-verpleegkundige maar op dit moment werkzaam in een managersfunctie bij een luchtvaartmaatschappij. Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen 10 jaar vooral gericht op intuitieve en spirituele ontwikkeling en coaching. Mindfulness heeft meditatie toegankelijker gemaakt voor de westerse samenleving en de daarbij horende uitdagingen die stress op kunnen leveren. Dit is de reden dat hij de opleiding tot Mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam heeft gevolgd. Hij is nu geregistreerd (A-cat.) MF-trainer bij de VMBN en geeft op regelmatige basis de 8-weekse mindfulness training voor kleine groepen. Hij ervaart het zelf als een enorme verrijking om regelmatig even de stilte op te zoeken en het dagelijks leven telkens weer opnieuw te leren zien zoals het is. Tijdens een skivakantie ervaar je vaak het ontspannende effect van het actieve buitenleven in de sneeuw. Maar soms word je met je grenzen geconfronteerd en dat kan dan weer stress opleveren. In de afgelopen paar jaar is voor hem gebleken dat skiën, yoga & mindfulness een perfecte combinatie is voor een heerlijk ontspannen en actieve vakantie.