YogaBijMeertje  PoseOpSki

Elke ochtend wordt een verfrissende hatha easy flow yogales aangeboden om de dag goed te beginnen. Hatha yoga is de basis van alle yoga en harmoniseert lichaam en geest. 'Hatha' betekent het samenbrengen van het mannelijke ('ha' betekent zon) en het vrouwelijke ('tha' betekent maan) in jezelf. Zo kom je meer in balans. Het easy flow element zorgt voor een dynamische les waarin zonnegroeten niet zullen ontbreken! 

Je maakt kennis met de subtielere niveaus van energie in je lichaam. We 'doen' yoga niet alleen met ons fysieke lichaam, maar voelen ook met ons emotionele lichaam. In elke les komen elementen terug van het achtvoudige Yogapad van Patanjali, zoals pranayama (ademhalingsoefeningen), asana's (houdingen) en dhyana (meditatie). Ik nodig je uit op deze skireis ook de reis in jezelf te maken. 

Yoga is het Sanskriet woord voor 'verbinding'. Tijdens deze vakantie waarin alles heerlijk is verzorgd, kun je je richten op die verbinding met jezelf, met elkaar en met de bergen om je heen. Yoga is geen doel, maar een middel om jou weer met jezelf te verbinden.

Terug in het hotel wordt in de namiddag (vóór de aprés-ski) een mindfulness-sessie aangeboden. Je krijgt dan de mogelijkheid om vanuit rust en stilte opnieuw die verbinding te onderzoeken. 

Op de piste werd je misschien met fysieke of mentale uitdagingen geconfronteerd. Het kan dan heerlijk zijn om weer met volledige aandacht de rust en balans in jezelf te hervinden voordat je aanschuift bij het avondeten. 

We werken in principe slechts met de bekende meditatievormen uit het MBSR-programma van Jon Kabat-Zinn. Op verzoek zijn andere meditatie-technieken ook mogelijk.

Bij gunstige weersomstandigheden kunnen we de mindfulness sessie in de sneeuw doen wat weer een geheel unieke ervaring kan zijn. Ook is het mogelijk om een mindful ski-les op de piste in te plannen.

De yoga - en mindfulness-bijeenkomsten zijn voor IEDEREEN toegankelijk, of je nou beginnend of ervaren yogi bent. Iedereen ervaart yoga of meditatie op zijn/haar eigen manier. De lessen nodigen uit tot verdieping en bieden de mogelijkheid om de ruimte in jezelf opnieuw te ervaren.