BergamoBerganoDomplein-Milaan

 

TIP

Verleng je vakantie met 1 of meer dagen en bezoek een prachtige Italiaanse stad bij een aangename wandel temperatuur! (In de zomer is het er 35 – 40 °C)

Bergamo

Bergamo is een prachtige oude stad in Lombardije, aan de rand van de Alpen. Het historische deel van de stad ligt op een defensieve heuveltop, ‘beschermd’ door dikke muren en staat bekend als de Città Alta (bovenste stad). De mooie Piazza Vecchia vormt het stedenbouwkundig middelpunt, omgeven door een mix van middeleeuwse en renaissancistische architectuur. Er is weinig verkeer en de smalle straatjes zijn aangenaam om te wandelen. Het is er ontspannen vertoeven op een van de terrasjes.
Het moderne Bergamo strekt zich uit over de vlakte beneden de oude stad, de Città Bassa. De twee delen van de stad zijn met elkaar verbonden door een kabelbaan.

Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden (vanaf € 45,00 voor een 2-persoons kamer) in de buurt van de luchthaven en het centrum van Bergamo.

Milaan: cultuur en shoppen

Milaan, dé modehoofdstad van Italië, is een bezoek meer dan waard. Winkelstraten, historische gebouwen en musea wisselen elkaar af. Je komt terecht in het mekka voor modefanaten en cultuurliefhebbers. Ga shoppen in de Via Monte Napoleone of breng een bezoek aan een van ‘s werelds grootste kathedralen: Il Duomo. Geniet van de heerlijke Italiaanse keuken in een van de vele uitstekende reataurants. Je hebt nu bij uitstek de kans!

Het is beslist de moeite waard om nog 1 of meerdere nachtjes te verblijven in Bergamo of Milaan.

Bovendien kan het goedkoper zijn om op b.v. vrijdag, zondag of maandag te vliegen. Dan betaalt een goedkoper vliegticket de overnachting weer terug.